Over mij

NaamloosMijn naam is Lieke van der Drift. Ik ben in 2009 afgestudeerd als basispsycholoog aan de universiteit van Tilburg. Ik heb al langere tijd interesse in hooggevoeligheid. Ik herken bij mezelf ook de eigenschappen van hooggevoeligheid en ben zelf veel aan het zoeken geweest hoe ik hiermee het beste om kan gaan. Ik heb hier veel stappen in gezet.
In 2013 besloot ik dat ik ook anderen bij dit proces wil begeleiden. Ik heb toen een training tot HSP begeleider bij het EszenzZ Centre in Amsterdam gevolgd en werk nu met deze individuele leergang voor volwassenen. Ik hoop hiermee mensen te leren beter om te gaan met hun hooggevoeligheid zodat ze het als iets positiefs gaan ervaren in plaats van als last. Er zitten namelijk ook zeker positieve kanten aan!
In 2015 heb ik een aanvullende opleiding tot hooggevoeligheidsdeskundige bij ‘Hooggevoelig heel gewoon’ gevolgd en ben ik naar aanleiding daarvan ook begeleiding voor hooggevoelige kinderen en hun ouders gaan aanbieden.
Begin 2018 heb ik nog een aanvullende kindermodule gevolgd bij ‘Hooggevoelig heel gewoon’ van waaruit ik met kinderen met het ‘buitengewoon mezelf’ spel ben gaan werken en met handpop ‘Otto de Octopus’,